Lahodný recept na butter chicken – jemné kuracie kúsky v krémovej paradajkovej omáčke s indickými koreninami. Skvelé s ryžou alebo naanom.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji do zlatista.
Na orestovanú cibuľku pridáme maslo, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a dôkladne premiešame.
Keď sa nám maslo roztopilo, pridáme korenie garam masala, chilli a kuracie mäso.
Mäso prudko orestujeme, aby sa čo najrýchlejšie zatiahlo. Potom pridáme paradajkový pretlak, pasírované paradajky a nakoniec aj smotanu.
Premiešame a necháme variť na miernom ohni približne 5-10 minút. Omáčku nakoniec dochutíme soľou a korením.
Medzitým si do menšieho hrnca vysypeme ryžu a podlejeme 450 ml vody. Do ryže pridáme klinčeky, štipku mletej škorice, trochu soli a privedieme k varu.
Keď sa ryža začne variť, prikryjeme ju pokrievkou, plameň znížime na minimum a varíme cca 12 min.
Potom ryžu odstavíme a necháme ju prikrytú odpočívať ďalších 10 minút.
Mäso s omáčkou servírujeme spolu s ryžou a lyžicou bieleho jogurtu.