Možnosti tlače:

Butter Chicken – kura na indický spôsob

Počet porcií1 porciaCelkový čas1 hod.

Lahodný recept na butter chicken – jemné kuracie kúsky v krémovej paradajkovej omáčke s indickými koreninami. Skvelé s ryžou alebo naanom.

indické butter chicken s ryžou

Ingrediencie
 400 g kuracie prsia
 1 stredne veľká cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 1 ČL nastrúhaný zázvor (môžete použiť aj zázvor mletý)
 2 PL olivový olej
 60 g maslo
 3 PL domáceho Garam Masala
 1/2 ČL chili korenie
 2 ČL paradajkový pretlak
 250 g paradajky pasírované
 250 ml smotana na šľahanie
 soľ a korenie štyroch farieb
 300 g ryža
 2 ks klinčeky
 škorica mletá
 biely jogurt
Postup prípravy
1

Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji do zlatista.

2

Na orestovanú cibuľku pridáme maslo, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a dôkladne premiešame.

3

Keď sa nám maslo roztopilo, pridáme korenie garam masala, chilli a kuracie mäso.

4

Mäso prudko orestujeme, aby sa čo najrýchlejšie zatiahlo. Potom pridáme paradajkový pretlak, pasírované paradajky a nakoniec aj smotanu.

5

Premiešame a necháme variť na miernom ohni približne 5-10 minút. Omáčku nakoniec dochutíme soľou a korením.

6

Medzitým si do menšieho hrnca vysypeme ryžu a podlejeme 450 ml vody. Do ryže pridáme klinčeky, štipku mletej škorice, trochu soli a privedieme k varu.

7

Keď sa ryža začne variť, prikryjeme ju pokrievkou, plameň znížime na minimum a varíme cca 12 min.

8

Potom ryžu odstavíme a necháme ju prikrytú odpočívať ďalších 10 minút.

9

Mäso s omáčkou servírujeme spolu s ryžou a lyžicou bieleho jogurtu.