Náš tip na prípravu:
Budeme potrebovať: 1 balenie Tlačenky Mäspoma, 80 g kuchynskej soli, 1 kg uvareného bravčového laloka (môžeme použiť aj bôčik), 0,5 kg uvareného bravčového jazyka, 0,5 kg uvarených bravčových sŕdc, 0,7 kg uvareného bravčového pliecka, 0,7 kg varených bravčových koží a 1,5 l vývaru. Bravčové laloky, jazyky, srdcia, pliecko a kože spolu uvaríme pri teplote 80 až 90 °C. Uvarené kože pomelieme na jemno (Ø 3 – 5 mm). Ostatné suroviny nakrájame na 2 až 3 cm kúsky. Pridáme horúci vývar z koží, soľ, korenie Tlačenka Mäspoma a všetko spolu dôkladne premiešame. Plníme do obalov určených na tlačenku. Po naplnení varíme v horúcej vode (80 – 90 °C) 1,5 až 2 hod. Po uvarení tlačenku chladíme v studenej vode. Počas chladenia niekoľkokrát otáčame.
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energia: 1532 kJ / 365 kcal; Tuky: 1,4 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g; Sacharidy: 71 g; z toho cukry: 2,6 g; Bielkoviny: 15 g; Soľ: 0,24 g.
Hmotnosť: 65 g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.