Zloženie/info
Kyselina citrónová potravinárska
Recept/použitie
Bazový sirup: 3 litre vody necháme zovrieť, pridáme 2 baličky (100g) kyseliny citrónovej a necháme vychladnúť. Do vychladenej vody pridáme 30 – 40 veľkých kvetov bazy čiernej. Kvety by mali byť v plnom kvete, suché a plné peľu. Ďalej pridáme niekoľko plátkov citrónu a podla chuti niekoľko plátkov limetky, 3-4 stonky mäty priepornej a 3-4 stonky medovky lekárskej. Zaťažíme tak aby bol obsah ponorený pod vodou a necháme stáť 24-48 hodín. Obsah scedíme cez jemné sitko alebo cez gázu a tekutinu zohrejeme na 50-60°C. Pridáme postupne 4-5kg cukru. Závisí od toho aký sladký sirup chceme pripraviť. Po dokonalom rozpustení cukru nalievame do fliaš tak aby v nich zostalo čo najmenej vzduchu. Zavrieme a skladujeme v chlade na tmavom mieste.
Výrobca
Mäspoma spol. s.r.o., T.G.Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, Slovenská republika
Hmotnosť
50g
Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.