ReceptyRecepty: Mäsité pokrmy

Panvička s chrumkavými sladkými zemiakmi a kuracím mäsom na mede

31. októbra 201912 októbra, 2021
maspoma recept na pečené kura

Čas prípravy: 30 minút

Na 4 porcie budeme potrebovať:

4 kuracie stehná/prsia
5 PL masla
4 PL medu
1 ČL Bolívijskej morskej soli Mäspoma
1 ČL Korenia Pečené kura Mäspoma
¼ ČL čierneho korenia Mäspoma
1 ½ ČL provensálskych byliniek Mäspoma
½ ČL granulovaného cesnaku Mäspoma
1 ½ kg sladkých zemiakov (ošúpané, nakrájané na menšie kúsky)
2 ČL sušených brusníc
30 g pekanových orechov
čerstvý tymián
1 čerstvý citrón

Postup:

1. Rúru si vyhrejeme na 190 °C. Mäso si osolíme, okoreníme, pridáme granulovaný cesnak, provensálske bylinky a posypeme zmesou na pečené kura.
2. Vo väčšej zapekacej panvičke(pozor nesmie mať plastovú rúčku) si rozpustíme maslo spolu s medom. Do vyhriatej panvičky následne pridáme kuracie mäsko, ktoré podusíme z každej strany približne 3-4 minúty do zlatista. Mäso odložíme na okraj panvičky.
3. Do stredu panvičky pridáme zvyšok masla a medu. Na roztopené maslo položíme kúsky sladkých zemiakov a pomaly miešame, kým sa nám nevytvorí na zemiakoch jemná šupka. Batáty okoreníme provensálskymi bylinkami, pridáme pekanové orechy spolu s brusnicami a poriadne premiešame. Varíme 3-4 minúty.
4. Nakrájame plátky citróna a poukladáme ich na vrch kuracích kúskov. Panvičku presunieme do predhriatej rúry na 10-15 minút, kým sa nám kuracie mäso poriadne neprepečie. Mäso podávame s čerstvým tymiánom a štipkou čierneho korenia.