
Reďkovkový šalát s brokolicou & grilovaným steakom
200 g hovädzieho steaku (napr. roštenka)
300 g brokolice
150 g listového šalátu
1 viazaničku reďkoviek
3 PL olivového oleja
1/2 ČL celej horčice Mäspoma
1/2 ČL rozmarínu Mäspoma
1/2 ČL tymianu Mäspoma
soľ a čierne korenie
Postup:
- Rozmarín, tymian a horčičné semiačko rozmixujte. Použite mlynček na kávu alebo mažiar a zmiešajte s olejom.
- Steak osušte papierovým obrúskom a polejte polovicou pripravenej marinády. Nechajte aspoň 30 minút marinovať.
- Namarinovaný steak opäť osušte papierovým obrúskom inak by sa korenie na steaku spálilo. Grilovaciu panvicu mašlovačkou jemne potrite olejom a položte na ňu steak. Sprudka opekajte z každej strany cca 2 – 3 minúty. Steak otáčajte len raz.
- Ugrilovaný steak vložte do alobalu, zabaľte ho a nechajte aspoň 5 minút postáť. Medzi tým si dorobíte šalát.
- Brokolicu nakrájajte na malé ružičky a oblanšírujte vo vriacej vode približne 5 minút.
- Reďkovky nakrájajte na štvrťky a zľahka opečte na suchej panvici. Stačí iba cca 2 minúty.
- Oddýchnutý steak nakrájajte na tenké pružky, prelejte zvyšnou marinádou a jemne osoľte a okoreňte.
- Listový šalát premiešajte s trochou citrónovej šťavy, pridajte reďkovku, brokolicu a jemne premiešajte.
- Na záver dajte na šalát kúsky steaku a podávajte.
© Copyright Lapetit