Lapetit: ReceptyReceptyRecepty: Mäsité pokrmy

LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom

12 októbra, 2021
LaPetit: Hráškové rizoto s kuriatkom

Hráškové rizoto s kuriatkom

350 g ryže na rizoto, napr. Arborio

1 menšia cibuľa

5 PL olivového oleja

1 dcl bieleho suchého vína

300 g mrazeného hrášku

40 g čerstvého špenátu

40 g rukoly + na ozdobenie

750 ml zeleninového vývaru

50 g parmezánu

100 g masla

1 ČL granulovaného cesnaku

štipka muškátového oriešku

2 vykostené kuracie prsia

1 ČL pikantnej zmesi

soľ

čierne korenie

Postup:

  1. Kuracie mäso osušte a spolu s pikantnou zmesou a 3 PL oleja nechajte marinovať aspoň 30 minút.
  2. Zohrejte vývar a udržiavajte ho teplý počas celej doby varenia rizota.
  3. Nad parou rozmrazte hrášok a polovicu si dajte bokom. Zvyšnú polovicu hrášku rozmixujte spolu so špenátom, rukolou a trochou vývaru. Zmes budete neskôr pridávať do rizota.
  4. Vo väčšom hrnci zohrejte zvyšný olej, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a restujte asi 2 minúty.
  5. Cibuľu podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Pridajte ryžu, dobre premiešajte, a podlejte trochou vývaru. Ryža na rizoto musí byť neustále podlievané vývarom, tak aby bola stále vlhká a neprilepila sa na dno hrnca. Keď sa vývar začne vyparovať, jednoducho pridajte ďalší. Rizoto počas varenia neustále miešajte.
  6. Medzi tým ako miešate rizoto si rozohrejte panvicu a opečete kuracie prsia z oboch strán cca 5 minút. Takto opečené prsia vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a dopekajte ich ďalších 10 – 12 minút.
  7. Po cca 20 minútach je rizoto skoro hotové. Pridajte rozmixovaný hrášok a varte ešte ďaľších 5 minút, kým nie je ryža uvarená. Ryža na rizoto má byť ako cestoviny al dente. Teda zbytočne ju nerozvarte.
  8. Keď je ryža už na skus hotová, vypnite sporák a pridajte maslo, muškátový oriešok, nastrúhaný parmezán a rizoto dobre premiešajte. Podľa chuti ho osoľte a okoreňte.
  9. Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a položte na rizoto.
  10. Na záver prisypte zvyšný hrášok a jedlo dozdobte čerstvou rukolou.

© Copyright Lapetit