Lapetit: ReceptyReceptyRecepty: Predjedlá

LaPetit: Chlebíčky zo sladkých zemiakov

10. februára 201812 októbra, 2021
LaPetit: Chlebíčky zo sladkých zemiakov

Chlebíčky zo sladkých zemiakov

1 väčší sladký zemiak (cca 600 g)

100 g údeného lososa

200 g krémového syra

1 ČL sušeného kôpru

1 ČL sušeného cesnaku

1 čili paprička

5 guličiek zeleného korenia

1 PL sezamových semiačok

1 PL píniových orieškov

žerucha na posypanie

Postup

  1. Zemiak dobre umyte, osušte a nakrájajte na tenké kolieska.
  2. Jednotlivé kolieska upečte v hriankovači ako klasické toasty. Hriankovač dajte na najsilnejšie opekanie a zemiaky takto opečte 2 krát.
  3. Medzi tým ako sa sladké zemiaky toastujú, zmiešajte všetko korenie (zelené korenie pomelte v mažiari) s krémovým syrom.
  4. Syr ani zemiaky netreba soliť, údený losos je sám o sebe dosť slaný.
  5. Na suchej panvici opečte píniové oriešky, a keď už budú skoro zlaté, pridajte aj sezamové semiačka. Spolu opekajte kým všetko krásne nezozlatne.
  6. Opečené toasty sladkých zemiakov potrite lyžičkou ochuteného syra, pridajte kúsok lososa, posypte chrumkavými orieškami so sezamom a nakoniec posypte čerstvou žeruchou.

© Copyright Lapetit