
Chlebíčky zo sladkých zemiakov
1 väčší sladký zemiak (cca 600 g)
100 g údeného lososa
200 g krémového syra
1 PL píniových orieškov
žerucha na posypanie
Postup
- Zemiak dobre umyte, osušte a nakrájajte na tenké kolieska.
- Jednotlivé kolieska upečte v hriankovači ako klasické toasty. Hriankovač dajte na najsilnejšie opekanie a zemiaky takto opečte 2 krát.
- Medzi tým ako sa sladké zemiaky toastujú, zmiešajte všetko korenie (zelené korenie pomelte v mažiari) s krémovým syrom.
- Syr ani zemiaky netreba soliť, údený losos je sám o sebe dosť slaný.
- Na suchej panvici opečte píniové oriešky, a keď už budú skoro zlaté, pridajte aj sezamové semiačka. Spolu opekajte kým všetko krásne nezozlatne.
- Opečené toasty sladkých zemiakov potrite lyžičkou ochuteného syra, pridajte kúsok lososa, posypte chrumkavými orieškami so sezamom a nakoniec posypte čerstvou žeruchou.
© Copyright Lapetit