
Kačacie prsia s batátovou kašou, šalotkami a gaštanmi
@stvoryzkuchyne
- 2 porcie (piktogram)
- 2 kačacie prsia
- soľ
- 3 stredne veľké batáty
- trošku mlieka
- 3 PL masla + 2 PL masla
- ½ ČL mletého čierneho korenia Mäspoma Selection
- ¼ ČL mletej škorice Mäspoma Bio
- 4 šalotky
- hrsť pečených gaštanov
POSTUP:
- Batáty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka.
- Vodu zlejeme, pridáme 3 PL masla, trochu mlieka a vymixujeme do kaše. Dosolíme podľa chuti.
- Kožu na kačacích prsiach narežeme a prsia z oboch strán dôkladne osolíme.
- Prsia uložíme na rozpálenú panvicu kožou dole. Pečieme dochrumkava. Prsia obrátime a opekáme na miernom plameni z druhej strany. Pridáme 2 PL masla, škoricu, čierne korenie, šalotku prekrojenú na štvrťky a gaštany. Prsia počas pečenia oblievame šťavou z panvice.
- Mäso odložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme cca 5 minút postáť. Medzičasom doopekáme šalotku a gaštany.
- Kačacie prsia nakrájame a podávame s kašou, šalotkami a gaštanmi. Polejeme výpekom z panvice.
© Copyright @stvoryzkuchyne