bol úspešne pridaný do vášho košíka.

Foccacia s paradajkami

Foccacia je jednoduchý talinasky posúch dochutený olivovým olejom a bylinkami.

400 g hladkej múky

125 ml panenského olivového oleja

10 g sušeného drožia

1 PL bazalky Mäspoma

1 PL rozmarínu Mäspoma

1 PL oregana Mäspoma

2 strúčiky cesnaku

250 ml teplej vody

1 PL medu

1 ČL soli

¼ ČL čierneho mletého korenia

250 g cherry paradajok

Postup:

  1. V miske zmiešajte vodu, droždie a med. Nechajte cca 5 minút postáť, kým vzíde kvások.
  2. Do menšieho hrnca dajte olej, pridajte bylinky a na miernom ohni zohrievajte približne 2 minúty. pridajte pretlačený cesnak a nechajte olej prevoňať daľšie dve minúty. Potom olej odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.
  3. Do kvásku pridajte múku, cca ½ bylinkového oleja a vypracujte hladké cesto. Na koniec pridajte ešte soľ a čierne korenie a spracujte na hladké cesto.
  4. Vypracované cesto nechajte hodinu podkysnúť v mise vymastenej olejom.
  5. Vykysnuté cesto dajte na plech a ručne ho pomocou končekov prstov rozprestrite na plechu.
  6. Na cesto poukladajte prekrojené paradajky a nechajte cesto ešte 20 minút podkysnúť.
  7. Pred pečením foccaciu potrite zvyšným olejom a dajte piecť na 20 minút do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Foccacia je upečená, keď má krásnu bledo zlatú farbu.

© Copyright Lapetit 

Varenie je radosť !

Pozrite si kompletnú ponuku našich korenínalebo nájdite nové inšpirácie v receptári.

Poďme nakupovaťRecepty

Don't show again | X