
Foccacia s paradajkami
Foccacia je jednoduchý talinasky posúch dochutený olivovým olejom a bylinkami.
400 g hladkej múky
125 ml panenského olivového oleja
10 g sušeného drožia
2 strúčiky cesnaku
250 ml teplej vody
1 PL medu
1 ČL soli
¼ ČL čierneho mletého korenia
250 g cherry paradajok
Postup:
- V miske zmiešajte vodu, droždie a med. Nechajte cca 5 minút postáť, kým vzíde kvások.
- Do menšieho hrnca dajte olej, pridajte bylinky a na miernom ohni zohrievajte približne 2 minúty. pridajte pretlačený cesnak a nechajte olej prevoňať daľšie dve minúty. Potom olej odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.
- Do kvásku pridajte múku, cca ½ bylinkového oleja a vypracujte hladké cesto. Na koniec pridajte ešte soľ a čierne korenie a spracujte na hladké cesto.
- Vypracované cesto nechajte hodinu podkysnúť v mise vymastenej olejom.
- Vykysnuté cesto dajte na plech a ručne ho pomocou končekov prstov rozprestrite na plechu.
- Na cesto poukladajte prekrojené paradajky a nechajte cesto ešte 20 minút podkysnúť.
- Pred pečením foccaciu potrite zvyšným olejom a dajte piecť na 20 minút do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Foccacia je upečená, keď má krásnu bledo zlatú farbu.
© Copyright Lapetit