shakshuka

Shakshuka

@simona_malkova

POSTUP:

  1. V hlbšej panvici opečieme dosklovita na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ.
  2. Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme a pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky.
  3. Následne prilejeme krájané rajčiny, všetko premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Shakshuku podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.
  4. Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a varíme ich na nízkom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.
  5. Shakshuku dozdobíme plátkami avokáda, posypeme ju nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.

© Copyright @simona_malkova