APRÍL

Špenátové osie hniezda

@stvoryzkuchyne

INGREDIENCIE

Cesto

  • 500 g hladkej múky
  • 1 sáčok sušeného droždia
  • 300 ml vlažného mlieka
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 3 ČL soli
  • 1 ČL mletej rasce Mäspoma Bio

Pesto

POSTUP:

  1. Na pesto si pridáme všetky suroviny do mixéra a vymixujeme do hladka. Ak je potrebné, pridáme trošku oleja. Dosolíme podľa chuti.
  2. Na cesto si pridáme do misky všetky suroviny a robotom vymiesime hladké nelepivé cesto. Miesime cca 10 minút. Následne cesto premiesime na pomúčenej doske, sformujeme do bochníka a uložíme do pomúčenej misky kysnúť. Necháme kysnúť cca 1 – 2 hodiny na teplom mieste.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdlžník.
  4. Potrieme ho rovnomerne pestom a zrolujeme natesno do rolády. Nakrájame na cca 5 cm široké hniezda, ktoré ukladáme do vyolejovanej tortovej formy (forma s priemerom 20 cm) a necháme ešte cca 15 minút podkysnúť pod utierkou.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Necháme chladnúť. Najlepšie chutia vlažné.

© Copyright @stvoryzkuchyne

Varenie je radosť !

Pozrite si kompletnú ponuku našich korenínalebo nájdite nové inšpirácie v receptári.

Poďme nakupovaťRecepty

Don't show again | X