Úvod  > Receptár  > Predjedlá  > Provensálske korenie

Provensálske korenie

Zloženie:
Tymián, saturejka, šalvia, rozmarín, bazalkal, oregáno, majorán, fenikel, aníz, koriander.

Recept na použitie:
0,8 kg zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode. Ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, premiešame s lyžicou provensálskych bylín, pridáme prelisovaný cesnak podľa chuti. Zomelieme 0,5 kg mäsa (bravčové alebo teľacie), pridáme 1 očistenú pokrájanú cibuľu, 1 vajce, soľ, čierne mleté korenie, sladkú papriku a spolu premiešame. Plech vymažeme maslom. Na okraj rozložíme mleté mäso, zemiaky nakladieme do stredu, prelejeme 1/8 l zeleninového vývaru. Zapekáme asi 30 - 35 minút v rúre rozohriatej na 200°C.